Kompostering

Skikk & Bygg tilbyr kurs og seminarer innen kompostering, både for offentlig og privat husholdning. Vi forhandler den annerkjente finske kompostbingen BIOLAN.

Matavfall utgjør omtrent en tredel av alt avfallet vårt. Ved å kompostere matavfallet hjemme, sparer vi miljøet for avfall og transport. I en isolert binge kan man omdanne matavfallet fra kjøkkenbenken gjennom hele året. Resultatet blir ypperlig gjødsel og jordforbedring til hagen. Når man ønsker å leve miljøvennlig er kompostering egentlig første skritt. Det er det laveste nivået, det jordnære. Det er her alt begynner. Kompostering er pedagogisk og derfor egnet i både barnehager og skoler. Får dere til å kompostere vil fordelene være mange:

- spare miljøet for transport

- omdanne eget avfall til god jord

- få mere blomster, urter og grønnsaker! Jord fra kompost er svært næringsrik og gir flotte avlinger...

Skikk & Bygg har drevet med kompostering i flere år og testet ut flere modeller. Vi har kommet til at den finske leverandøren BIOLAN har den beste løsningen. Dette fordi denne bingen stiller i en helt egen klasse. Den er isolert og kan fungere også på vinteren. Den har et patenttert luftesystem som gjør at man ikke trenger å røre. Videre kan jorda tas ut etterhvert, slik at man slipper å tømme bingen. Temperaturmåler gjør det moro å følge med på hvordan prosessen går! -Og den er 100% muse og rottetett!

For mer informasjon se under nyheter, eller ta kontakt på 41 51 25 18.